درباره نشریه

باسمه تعالی

فصلنامه فروغ وحدت به عنوان مهم­‌ترین رسانه نوشتاری دانشگاه مذاهب اسلامی، پس از سالها فعالیت مستمر و پرنشاط اکنون در میان نشریات علمی و دانشگاهی جایگاه خود را پیدا کرده و به تراز مطلوبی دست یافته است.

این فصلنامه در طول این سالها، چهار دوره فعالیت را پشت سر گذاشته که آغاز هر مرحله به مثابه نقطه عطفی برای ادامه راه بوده است:

دوره نخست؛ یعنی دوران حیات دانشجویی که مجموعه دانشجویان نسلهای نخست دانشگاه با همدلی بی­‌نظیری این مجله را با حمایت مسئولان دانشگاه منتشر می­‌نمودند، در این دوران جناب آقای مجتبی اعتمادی نیا در مقام سردبیر سنگ زیرین آسیاب بود.

دوره دوم؛ آن­‌گاه که مجله مخاطبان گسترده­‌تری را در ورای محیط دانشگاه یافت، احساس شد که مشارکت و حضور استادان در آن بر غنای مجله خواهد افزود و شأنی مضاعف بدان خواهد بخشید؛ در این دوران استاد محترم جناب آقای دکتر علی رافعی قبول زحمت تصدی مدیرمسئولی را نمودند و به همراه برخی استادان دیگر دوره جدیدی از حیات مجله را رقم زدند و موفقیتهای فراوانی به دست آمد که مهم­‌ترین آن گسترش دامنه مخاطبان حوزوی و دانشگاهی این مجله در سراسر کشور بود.

دوره سوم؛ در این دوره به منظور کسب شرایط و امتیازات لازم برای توزیع بیشتر و بهتر، مجوز نشر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ گردید؛ کارهای لازم صورت گرفت و با عنایت الهی مرحله سوم حیات آن، که دوره حیات رسمی بود، آغاز شد.

دوره چهارم؛ این مجله اکنون با رعایت شرایط مورد نیاز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از جمله تغییر عنوان به «مطالعات تقریبی مذاهب اسلامی» و محدود کردن موضوعات مقاله­‌های دریافتی، موفق به دریافت درجه علمی ـ ترویجی از کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور گردیده است. همچنین در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نمایه می­‌گردد.